Om mig

Anna Gade

Om mig

Jeg blev født Anna Zieleśkiewicz i 1981 i Nowogard, Polen og er uddannet fra kunstakademiet i Łódź. I 2010 flyttede jeg til Danmark på grund af kærlighed, og hedder nu Anna Gade.

Jeg har været glad for at male og tegne, siden jeg var barn. I folkeskolen fandt jeg tilfældigt billeder af W. Kandinsky og hans malerier, og jeg blev enormt fascineret af hans kunst. Hver gang jeg kiggede på hans malerier, kunne jeg finde noget nyt i dem. Som barn var det et stort univers at kigge på linjer, farvenuancer, kompositioner og historier i hans værker. Det blev min store drøm at kunne skabe et univers med min egen stil og befinde mig i mine egne historier.

På kunstakademiet blev jeg ramt af en anden kunstner ved navn Rothko.  

De to store kunstnere har inspireret mig til at udfordre mig selv i forhold til kompositioner, farvekombinationer og udtrykke mig i abstrakte perspektiver.


 

Farver og teknik

Jeg maler med akryl på lærred og bruger struktur- og lasurteknik, hvor jeg i processen kan eksperimentere med farvenuancer og farvedybder. Udover alle farver bruger jeg bl.a. guld og sølv. Sort farve bruger jeg sjældent, men når jeg gør, finder jeg den ved at blande andre farver på paletten. 

 

Inspiration

Det er lidt forskelligt, hvordan jeg starter på et nyt værk. Nogle gange kommer det fra en drøm, nogle gange er det følelser, der kan sætte noget i gang, andre gange lader jeg processen tage over og ser, hvor jeg ender i den udvikling.

 

Jeg finder også inspiration fra forskellige lande som fx Sverige, Island, Danmark, Polen, USA. Naturen og himmelrummet. Mine omgivelser og følelseslivet indeni mig. Mine værker svinger imellem fantasi og virkelighed, følelser og stemninger. De repræsenterer mit sjæleliv, mine oplevelser og min glæde ved at lege med farver.   

 

Det er altid spændende at starte på et nyt værk og dykke ned i et enormt farveunivers og se, hvordan det gradvist udvikler sig.   

Ofte bruger jeg naturmotiver med mystik og drømmestemning. En stor del af udfordringen med mine motiver er at blande det figurative med det abstrakte, så der stadig er plads til fortolkning. Man kan gå på opdagelse, finde nye motiver og måske afsløre et nyt univers i billederne. Malerier med naturmotiver får et skær af mystik og drømmestemning, for i en eventyrverden er der ingen begrænsninger, og jeg kan udtrykke mig frit.

 

A city, a lake,

a storm, a cave

take shape in my mind

asleep or awake

 

The sun will fall

and the sea will rise

as a wolf cries out

on a mountain of ice

 

The sea will rise

And the sun will fall

At midnight the moon 

rains silver on all

 

My dreams will come 

as the colors flow                        

A story begins

behind my window...

 

Af A. og L. Gade. Digtet her består af flere af titlerne på mine værker.

 

 

Udstillinger

 

Jeg har udstillet forskellige steder i Polen, før jeg flyttede til Danmark.

 

Kræftrådgivningen i Hillerød

Stenløse Kulturhus

Art Nordic i 2017, 2018 og 2019

Copyright Anna Gade 2019 @  All Rights Reserved